مجله کوروش/ ما در ادامه قصد داریم با بیانی ساده، طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان؛ دو غذای تهرانیهای قدیمی برای شب یلدا را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفرفیله مرغ: ۴۰۰ گرمبادمجان: ۳ عدد متوسطپیاز: ۱ عدد متوسطآب انار: ۲ لیوان دسته دار فرانسویدانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسویروغن: به میزان لازمنمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازمطرز تهیهاگر طعم خورش غوره مسما با بادمجان و مرغ را دوست دارید طعم این خورش را هم میپسندید. مرغ را به قطعات مناسب و دلخواه خود بِبُرید. سپس آن را در یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. درب تابه را بگذارید تا کمی آبپز شود. به مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. در یک ظرف دیگر پیاز را سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. انار را به پیاز اضافه کنید و به مدت دو دقیقه تفت دهید.مخلوط پیاز و انار را به مرغ اضافه کنید و آب انار را روی آن بریزید. بادمجانها را پوست بکنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب نمک بریزید تا آب قهوهای آن جدا شود. سپس از آب بکشید و سرخ کنید.بعد از حدود ۱ ساعت از زمان پخت مرغ، بادمجانهای سرخ شده را اضافه کنید و اجازه دهید همه موادتان به مدت ۲۰ دقیقه با هم بپزند تا طعم یکدستی بگیرند. سپس غذا را در ظرف مناسب سرو کنید.طرز تهیه خوراک انار و بادمجان یا بادمجان ناردونیمواد لازمبادمجان قلمی: ۶ عدد متوسطپیاز: ۱ عددرب انار: ۳ قاشق غذاخوریدانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسویآب جوش: ۱ لیوان دسته دار فرانسویسرکه: ۱ قاشق غذا خوریکنجد: ۲ قاشق غذاخوریگردو: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسویطرز تهیهابتدا بادمجانها را پوست گرفته و به صورت درسته سرخ کنید.پیاز را نگینی خرد کنید و پیاز داغ درست کنید. به پیاز داغ، کنجد، رب انار، سرکه و نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود.انار و گردو را با سس مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.میتوانید خوراک را پس از سرو، با لواشک تزیین کنید.فوت و فنهای طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان*اگر آب انار ندارید میتوانید از ۲ قاشق غذا خوری آب انار که در آب حل کردهاید استفاده کنید.*اگر آب انار زیادی ترش است، به اندازه یک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید.*قزوینیها و شیرازیها برای غذای شب یلدا انار پلو و آش انار درست میکنند. پیشنهاد میکنیم طرز تهیه انار پلو شیرازی و قزوینی و طرز تهیه آش انار شیرازی و سایر شهرها برای شب یلدا را هم در مجله کوروش بخوانید.برخی خواص مفید بادمجان برای سلامت بدنحتما دقت کردهاید که بادمجان در همه فصول سال در دسترس است و هر چند تصور غالب این است که بادمجان هیچ خاصیت مهمی ندارد، ولی این میوه یا سبزی که در دسته صیفیجات قرار دارد، دارای خواص درمانی بسیاری است.*بادمجان مقادیر زیادی از کلسیم، آهن و مواد معدنی دیگر را در خود دارد که برای اطمینان از رشد بدن بسیار ضروری هستند.*فیبر موجود در بادمجان میتواند به سیستم گوارشی کمک کند و با جلوگیری از یبوست، شکم را سالم نگه دارد.*بادمجان همچنین به رشد مو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.*اگر میخواهید چربی بدنتان را به طور طبیعی و موثر از دست بدهید، بادمجان را به وعده ناهار یا صبحانه اضافه کنید.*در ضمن بادمجان خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و ویتامین C آن، به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند.*در طب سنتی آمده که طبع بادمجان گرم و خشک است و بهخاطر وجود آهن، به کسانی که کمخون هستند، توصیه میشود.*اگر بادمجان بخار پز شود، هضم آن نیز آسانتر خواهد شد.*بادمجان در واقع یکی از سبزیجات پرفایده و پرارزش غذایی است، بنابراین بهتر است آن را در رژیم غذایی روزانه مصرف کنید.