نکات کلیدی و فوت و فن‌های یک کیک عالی
نکات کلیدی و فوت و فن‌های یک کیک عالی

نکات کلیدی و فوت و فن‌های یک کیک عالی

فرارو/ خیلی مواقع با اینکه شما دقیقاً مراحل پخت کیک را انجام داده اید و کاملاً مطابق دستور عمل کرده اید کیک شما خراب می‌شود شاید خیلی از نکات مهم به نظر شما بی اهمیت باشد لذا در این قسمت علت بعضی مشکلاتی را که ممکن است برای شما در تهیه انواع کیک‌ها پیش بیاید را توضیح می‌دهیم.چرا کیک پف نکرده است؟۱- حتماً در پخت هر کیکی باید موادی را که داخل یخچال هستند حداقل نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید در نتیجه اگر کیک شما خوب پف نکرده یکی از علت‌های آن ممکن است این باشد که تخم مرغ را مستقیم از یخچال خارج کرده و در کیک استفاده کرده اید.۲- دمای فر خیلی زیاد یا خیلی کم بوده است اگر دمای فر زیاد باشد کیک پف نمی‌کند و نپخته باقی می‌ماند اگر دما فر کم باشد کیک پف می‌کند، ولی به مرور پفش را از دست می‌دهد همچنین اگر فر از قبل گرم نشده باشد هم پف کیک می‌خوابد به نکاتی که در ابتدای مطلب در خصوص قلق فر گفته شد حتما توجه داشته باشید.۳- میزان چربی (روغن، کره، تخم مرغ) زیاد‌تر از حد معمول بوده است یا اینکه قالب را خیلی چرب کرده اید برای چرب کردن قالب کافی است نوک انگشتتان را به روغن آغشته کنید بعد کل قالب را با آن چرب کنید معمولا نیاز به چرب کردن دیواره‌های قالب نیست، اما اگر خواستید دیواره‌ها را چرب کنید حتما آرد پاشی هم کنید، چون در غیر این صورت پف کیک می‌خوابد.۴- میزان هم زدن مواد در ابتدا خیلی کم بوده یا اینکه در بخش آخر که باید همه مواد اولیه را با هم مخلوط کنید خیلی هم زده اید در این بخش صرفاً باید مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.۵- در هنگام اضافه کردن مواد ترتیب را رعایت نکرده اید یعنی هر چیز را هر وقت خواستید اضافه کرده اید.۶- میزان بکینگ پودر نسبت به آرد کم بوده یا اینکه از بکینگ پودر کهنه استفاده کرده اید.۷- اندازه قالب کیک نسبت به مواد بزرگ یا کوچک بوده است.۸- میزان مایعات زیاد بوده است.  چرا کیک گنبدی شده است؟۱- فر زیادی داغ بوده است به این نکته توجه داشته باشید که فر باید از ۲۰ دقیقه قبل از اینکه مواد آماده برای رفتن در فر شوند گرم شده باشد اینکه در ابتدای توضیحات گفتیم وقتی مواد را روی میز کار قرار دادید فر را روشن کنید به این دلیل است که فرآیند آماده سازی مواد معمولا ۲۰ دقیقه است، اما اگر شما تازه کار هستید و ممکن است به زمان بیشتری احتیاج داشته باشید طوری تنظیم کنید که فر از ۲۰ دقیقه قبل از فرار دادن قالب در آن روشن شده باشد.۲- میزان مایعات کیک نسبت به آرد کم بوده است یا اینکه آرد سنگین بوده است. در واقع، چون میزان گلوتن موجود در آرد‌ها متفاوت است ممکن است میزان آرد کمتر یا بیشتر از چیزی شود که در قسمت مواد اولیه گفته شده است.۳- مواد را در انتهای کار زیاد هم زده اید و هم زدن هم به صورت دورانی نبوده است.چرا روی کیک چسبنده شده است؟۱- کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود از قالب خارج شده است این کار علاوه بر اینکه باعث چسبنده شدن روی کیک می‌شود باعث خرد شدن کیک شما هم می‌شود.۲- کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.۳- زمان پخت کیک کم و حرارت زیاد بوده است.۴- وقتی کیک داغ بوده روی آن چیزی مثل بشقاب قرار گرفته است.۵- شکر و مایعات کیک بیشتر از حد معمول بوده است.چرا کیک فرو رفته است؟۱- میزان بکینگ پودر بیشتر از نیاز بوده است.۲- آرد مرغوب نبوده است.۳- قالب کیک نسبت به مواد کوچک بوده است.۴- میزان شکر نسبت به مواد زیاد بوده است.۵- فر زیادی داغ بوده است.۶- در فر موقع پخت باز شده است.چرا کیک خمیر شده است؟۱- دمای فر زیاد بوده و قبل از اینکه کیک مغز پخت شود سطح رویی آن پخته و خشک شده است.۲- تعداد تخم مرغ نسبت به بقیه مواد زیاد بوده است.۳- مواد را خوب با هم مخلوط نکرده اید در انتها باید مواد را با لیسک هم بزنید هم زدن هم باید به صورت دورانی باشد البته در خصوص این کیک در انتها می‌توانید مواد را در حد مخلوط شدن با همزن برقی هم بزنید.۴- مواد اولیه به دمای محیط نرسیده است.۵- بکینگ پودر کهنه یا فاسد بوده است.

همچنین ببینید

ناگفته‌هایی درباره حضور پزشکیان در جبهه

ناگفته‌هایی درباره حضور پزشکیان در جبهه

فارس : یک پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس می گوید: «مسعود پزشکیان در دوران دفاع مقدس عضو تیم «ساک به دست‌ها» بوده.»