خوراکی های روزمره سرطان‌زا که در آشپزخانه هر خانه ای پیدا می شود
خوراکی های روزمره سرطان‌زا که در آشپزخانه هر خانه ای پیدا می شود

خوراکی های روزمره سرطان‌زا که در آشپزخانه هر خانه ای پیدا می شود

خراسان/ غذای کنسروی، چای داغ ، دود اگزوز ، شکر تفلون و فست فود از جمله عوامل ابتلا به سرطان هستند که هر روز با آن ها سرو کار داریمبارها  درباره سرطان ‌و عوامل ایجاد آن  از مواد خوراکی تا دود اگزوز خودرو گفته ایم. در گذشته  سرطان‌زایی فست فودها را بیشتر هم ردیف سیگار معرفی کردیم و هنوز هم این عوامل در کنار آلودگی‌های دیگر  جزو عوامل سرطان‌زاست. به  مناسبت شروع هفته ملی مبارزه با سرطان و اهمیت پیشگیری از این بیماری این بار  به روزمره ترین مواد و خوراکی ها و محصولاتی  که باعث ابتلا به سرطان می شود، اشاره می‌کنیم:     غذاهای کنسروی سبزیجات زمانی که به صورت کنسروی نگهداری می‌شود، مواد مغذی کمتری دارند و دلیل آن هم مقدار سدیمی است که در فرایند محافظت و نگهداری به کنسرو اضافه شده است، همچنین میوه‌های کنسروی هم در شربت ذرت فروکتوزی نگهداری می‌شود. مشکل دیگر هم  قوطی‌های کنسرو است. این قوطی‌ها با ماده شیمیایی به نام «بیسفنول‌ای»، (BPA)پوشش دهی شده‌اند. این ماده به عنوان بازدارنده هورمونی شناخته می‌شود و با ابتلا به سرطان ارتباط دارد. جالب است بدانید در مواد غذایی حاوی اسیدی کنسروی مانند گوجه فرنگی تاثیر این ماده  بیشتر می‌شود.

  گوشت فراوری شده طبق مطالعات انجام شده مصرف گوشت فراوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و.... به‌دلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی سبب افزایش بروز سرطان‌های معده و روده بزرگ می‌شود.  پیشنهادهر چه تنوع رنگی میوه‌ها و سبزیجات تازه مصرفی شما بیشتر باشد، مواد مفید بیشتری به بدن شما خواهد رسید. مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها سبب کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری و روده می‌شود.  روغن های هیدروژنهاین روغن‌ها به طور مستقیم با ابتلا به بیماری‌های قلبی، پایین آوردن سیستم دفاعی بدن و ابتلا به سرطان مرتبط است. سازمان بهداشت جهانی هم مردم را از مصرف این نوع روغن برحذر می دارد.پیشنهادبهترین جایگزین برای این روغن ها، استفاده از روغن‌هایی مانند زیتون، نارگیل و روغن دانه انگور است که بهترین این گزینه ها برای پخت و پز (در دمای بالا) روغن دانه انگور است.  نوشابه های گازدارنوشابه‌ها مملو از شکر و برای سلامتی بسیار مضر است. نوشیدنی هایی مانند نوشابه که حاوی کافئین گازدار است  برای افراد مبتلا به ریفلاکس های معده مضر است. تحقیقات  نشان داده است، که مصرف این نوشیدنی ریسک سرطان را افزایش می دهد. این تنها  درباره نوشابه نیست بلکه شامل تمامی نوشیدنی های دارای ترکیبات شیمیایی  مانند آب‌میوه‌ها و نوشابه رژیمی و ورزشی و ...هم می شود.  شکردانشمندان هم اکنون می‌دانند که مصرف بیش از حد شکر نه تنها می‌تواند عامل دیابت باشد، بلکه سلول‌ها را هم تخریب می‌کند و ریسک سرطان را در فرد بالا می‌برد.«یوهان تولین» بیولوژیست مولکولی در دانشگاه لوون بلژیک می‌گوید:« مصرف زیاد شکر چرخه بسته‌ای از تولید انرژی لازم برای رشد سلول‌های سرطانی را ایجاد می‌کند که بزرگ‌شدن توده‌ها‌ در بدن نتیجه آن است.»  غذاهای آماده و فراوری شده به‌طور کلی هرغذایی که داخل پلاستیک پیچیده شده باشد، در مقیاس صنعتی تولید شود، تاریخ مصرف طولانی داشته باشد یا به صورت ساندویچی برای رفع سریع گرسنگی آماده شده باشد احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالاتر می‌برد.  چای داغنتایج یک تحقیق نشان داده است، مردم شمال شرق ایران که روزانه دو فنجان چای داغ می‌نوشند، 9 درصد بیشتر نسبت به افرادی که صبر می‌کنند تا چای‌شان سرد شود احتمال ابتلا به سرطان مری دارند.

همچنین ببینید

اسرائیل خیابانی در غزه را بمباران کرد/ چند نفر شهید شدند؟

اسرائیل خیابانی در غزه را بمباران کرد/ چند نفر شهید شدند؟

مهر : جنگنده‌های اسرائیلی خیابان الثلاثینی در محله الصبره در جنوب غزه را بمباران کردند که بر اثر آن یک نفر شهید و ۱۵ نفر زخمی شدند.