۳ پیشنهاد مقوی و جذاب برای یک افطار متفاوت
۳ پیشنهاد مقوی و جذاب برای یک افطار متفاوت

۳ پیشنهاد مقوی و جذاب برای یک افطار متفاوت

باشگاه خبرنگاران/ در این مطلب دستور پخت سه غذای لذیذ و مقوی برای وعده افطار ارائه شده است که می‌توانید در کوتاهترین زمان و با کمترین مواد تهیه کنید. با شروع ماه مبارک رمضان و ایام روزه داری، می‌توان گفت وعده افطار از دلچسب‌ترین بخش‌های این ماه است و روزه داران پس از یک روز کامل و طولانی عبادت و اطاعت خداوند در کنار دوندگی‌های روزمره، بر سر سفره پربرکت الهی می‌نشینند و روزه خود را افطار می‌کنند. اما گذشته از بعد معنوی این امر، وعده افطار بسیار مهم بوده و تاثیر بسیاری بر سلامت افراد دارد. معمولا با توجه به رسوم و در برخی موارد ویژگی‌های آب و هوایی غذا‌هایی که برای این وعده مورد استفاده قرار می‌گیرد، در کشور‌های مختلف متفاوت است.آنچه مردم برای افطار می‌خورند با توجه به اصالت آن‌ها متفاوت است. به عنوان مثال در یک افطار افغانی، غذایی معروف به «اوشک» (نوعی کوفته افغانی پر از تره و پیازچه با گوشت و سس نخود خرد شده) سرو می‌شود. در افطار پاکستانی «مرغ فلفلی و پاکورا» (آرد سبزیجات و نخود سخاری) استفاده می‌شود؛ یا یک وعده غذایی ماه رمضان در رستوران‌های سریلانکا «بریانی»، (گوشت پخته شده با برنج ادویه دار) است. مهم نیست که سبک آشپزی شام ماه رمضان چگونه باشد، اما می‌تواند یک جشن واقعی باشد.غذا‌های خاورمیانه به دلیل غذا‌های گوشتی معروف هستند، اما انواع مختلف سبزیجات می‌توانند به عنوان پیش غذا یا غذا‌های فرعی سرو شوند. افطاری‌های ترکیه، سوریه و فلسطین گاهی اوقات با همین مواد غذایی شروع می‌شود. یکی از آن‌ها «موهامرا» است، یک پاته تند گردو و فلفل قرمز که با زیره، فلفل قرمز و چاشنی ملاس انار تهیه می‌شود.گردو نسبت به سایر مواد مغذی از مقدار زیادی  امگا ۳ و آنتی‌ اکسیدان‌ برخوردار است. بهبود عملکرد مغز، پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان از خواص گردو محسوب می‌شود. چربی، بیشترین قسمت تشکیل‌دهنده‌ی گردو است که ۶۵٪ آن را شامل می‌شود. گردو محتوی مقدار کمی پروتئین (۱۵٪) و مقدار اندکی کربوهیدرات است. بیشتر کربوهیدرات موجود در گردو به‌صورت فیبر ذخیره شده است. گردو منبع خوبی برای تامین برخی ویتامین‌ها و اسید فولیک محسوب می‌شود. بادمجان کبابی غنی شده با تاهینی و طعم دار شده با لیمو و سیر، یکی دیگر از غدا‌های لذیذی است که می‌توان در وعده افطار صرف کرد. می‌توان برای قرمزرنگ شدن آن کمی فلفل قرمز به آن اضافه و برای طعم بهتر، ماست را جایگزین تاهینی کرد.بادمجان نیز منبع غنی فسفر، ناسونین، فولات، ویتامین های B، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و بتا، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین C است. و یک منبع ضد ویروسی مفید است. جلوگیری از لخته شدن خون، خواب راحت، هضم بهتر غذا، کنترل قند خون، پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فواید بسیار این ماده غذایی است.اگر مایل به تجربه طعم خاص این غذا‌ها هستید می‌توانید دستورالعمل تهیه آن‌ها را که در ادامه ارائه شده است، به کار گیرید.پاته تند گردو و فلفل قرمز (موهامرا)مواد مورد نیاز:۲ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز به اندازه متوسط۲ فنجان گردو (حدود ۷ اونس)، به علاوه چهار ربع گردو½ فنجان آرد سوخاری خشک۱ یا ۲ عدد فلفل قرمز (اختیاری)، دانه‌های برداشته شده، ریز خرد شده۲ قاشق غذاخوری ملاس انار یا آبلیموی تازه صاف شده۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون۲ قاشق چایخوری شکر۱½ تا ۲ قاشق غذاخوری پاپریکا۱ قاشق چای خوری زیره آسیاب شدهنمک دریا برای طعم و مزه۱ تا ۳ قاشق چای خوری فلفل قرمز خرد شده یا نصف قاشق چای خوری فلفل قرمزمینی فلفل دلمه‌ای نصف شده، خلال‌های کوچک خیار یا نان تازه برای سروجعفری ایتالیایی خرد شده برای تزیین

طرز تهیه:فلفل دلمه‌ای را در یک تابه داغ با ورق فویل قرار دهید. به مدت ۷ تا ۱۲ دقیقه، فلفل‌ها را تفت دهید. فلفل‌ها را داخل فویل بپیچید یا آن‌ها را درون کیسه‌های پلاستیکی یا کاغذی و کیسه‌های بسته قرار دهید. صبر کنید تا کمی خنک شود. با کمک چاقو پوست آن‌ها را جدا کرده و از وسط برش دهید و هر مایع را تخلیه کنید. فلفل را قطعه قطعه کرده، کلاه و دانه‌ها را دور بریزید.در غذاساز گردو را آسیاب کرده و آرد سوخاری را به آن اضافه کنید. فلفل قرمز خرد شده و تکه‌های فلفل دلمه‌ای پوست کنده را اضافه کنید و فرآیند مخلوط را انجام دهید. ملاس انار، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، شکر، پاپریکا و زیره را اضافه کنید و با یکدیگر کاملا مخلوط کنید.مخلوط را به ظرف سرو منتقل کنید. در صورت تمایل، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب به آن افزوده و هم بزنید تا مخلوط رقیق‌تر شود. با نمک، فلفل قرمز و شکر، ملاس انار را طعم دار کنید. به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها مخلوط شوند. پاته را با روغن زیتون آغشته و جعفری و گردو تزئین کنید.

شیب بادمجان کبابی برای ۴ تا ۶ نفرمواد لازم:۲ عدد بادمجان۳ حبه سیر بزرگ خرد شده۴ تا ۵ قاشق غذاخوری تاهینی (قبل از استفاده خوب هم بزنید)۳ تا ۴ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه صاف شده۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آبنمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شدهروغن زیتون۲ یا ۳ قاشق چای خوری جعفری ایتالیایی خرد شده برای تزیینفلفل، پاپریکا گرم یا شیرین یا کاین برای تزیین

طرز تهیه:مرغ گوشتی را گرم کرده یا روز ذغال سرخ کنید. هر بادمجان را ۵ یا ۶ بار با چنگال داخل ظرف بریزید. بادمجان‌ها را روی ظرف مرغ گوشتی با ورق فویل پیچیده یا روی فر قرار دهید. حدود ۲۰ دقیقه بادمجان‌ها را کباب کنید و چند بار برگردانید تا خیلی نرم شوند. آن‌ها باید فرورفته به نظر برسند و پوست آن‌ها باید ذغال شده باشد. چروک‌ها باید به راحتی وارد شوند. بادمجان‌ها را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شوند. بادمجان‌ها را از طول نصف کنید. تفاله آن‌ها را از داخل پوست اسکوپ کرده و خراش دهید و در آبکش بگذارید و پس از ۵ دقیقه تفاله را با چاقو یا در غذاساز ریز خرد کنید. بادمجان‌ها را به یک کاسه منتقل کرده، سیر را اضافه کنید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید.تاهینی را با قاشق در ظرفی با اندازه متوسط بریزید. ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو و ۱ قاشق غذاخوری آب را به تدریج به مخلوط اضافه کنید. نمک، فلفل و آبلیمو یا تاهینی بیشتری را به مواد بیفزایید تا طعم دار شود. به مدت ۱ یا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها مخلوط شوند.برای سرو مخلوط بادمجان را در یک لایه ضخیم روی بشقاب سوپ خوری قرار دهید. مرکز آن را با روغن زیتون پر کرده و با جعفری و فلفل تزئین کنید.شیر نخود و تاهینی برای ۸ نفرمواد لازم:۱ پیمانه نخود خشک۲ حبه سیر بزرگ خرد شده۱/۴ فنجان تاهینی۱/۳ فنجان آب لیمو تازه صاف شده۱ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده (اختیاری)۱/۲ فنجان مایع یا آب پخت نخودنمک برای طعم دادنتزیین: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛ فلفل حلب، پاپریکا یا کاین؛ جعفری ایتالیایی خرد شده

طرز تهیه:اگر از نخود خشک استفاده می‌کنید، آن‌ها را بردارید، هرگونه سنگریزه و نخود شکسته یا رنگی را دور بریزید. خوب بشویید. نخود را ۸ ساعت یا یک شب در آب خیس کنید. نخود خیس خورده را آبکش کنید و آن را در قابلمه بزرگی بریزید و ۵ فنجان آب به آن اضافه کنید. بگذارید دم بکشد. روی آن را بپوشانید و روی حرارت ملایم به مدت ۱½ ساعت یا تا زمانی که خیلی نرم شود، قرار دهید. نخود پخته شده را خوب آبکش کرده و مایع آن را ذخیره کنید. در صورت تمایل نخود را به آرامی مالش دهید تا پوست آن از بین برود.با استفاده از غذاساز، نخود را خرد کنید. سیر، تاهینی، آب لیمو، زیره و ¼ فنجان مایع یا مایع پخته شده نخود را اضافه کنید. پوره را مخلوط کرده و نخود خرد شده را اضافه کنید و سپس درون یک کاسه بریزید. به تدریج مایع یا آب پخته شده نخود را هم بزنید تا پوره نرم و صاف شود. برای طعم بیشتر نمک را اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.هنگام سرو، هوموس را با قاشق روی بشقاب سرو بریزید و در مرکز آن فرورفتگی ایجاد کنید. روغن زیتون را به مرکز آن ریخته و روی آن را با انار، فلفل و جعفری خرد شده تزیین کنید.

همچنین ببینید

آخرین وضعیت تردد در جاده‌های کشور/ احتمال وقوع سیل در این استان‌ها

آخرین وضعیت تردد در جاده‌های کشور/ احتمال وقوع سیل در این استان‌ها

ايسنا : جانشین فرمانده پلیس راه کشور گفت: تمهیدات لازم جهت اجرای محدودیت‌های ترافیکی محورهای شمالی کشور برای امروز و فردا(جمعه و شنبه) پیش بینی شده است.