به طور کلی از بوته چای چهار نوع چای فراوری صورت می گیرد که هر یک به دلیل تفاوت در نوع برگ و روش فراوری، خواص متفاوتی دارد. چای سفید یکی از همین چایها است که خواص و طعم لطیف آن سبب شده تا به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شود.
این چای سرشار از آنتیاکسیدان است که وجود آن مانع از آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد می شود و از بروز برخی بیماری ها مانند مشکلات قلب و عروق جلوگیری می کند.
همچنین این ترکیبات سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ریسک ابتلا به بیماری های خودایمنی را کاهش می دهد. نتایج پژوهش های فراوانی نشان دهنده آن است که عصاره چای سفید باعث مرگ سلولهای سرطانی در بدن بهویژه در ریه و روده بزرگ می شود.
همچنین نوشیدن چای سفید پیری را به تعویق میاندازد، زیرا آنزیمهای الاستاز و کلاژناز که به خوبی در ترکیبات چای سفید یافت میشود، به پوست های آسیب دیده کمک میکند تا بافت خود را زودتر ترمیم و به شادابی و جوانی پوست کمک کند و عوارض پیری پوست و افزایش سن را کاهش دهد. چای سفید با دارا بودن خواص ضد پیری، در کاهش روند پیری زودرس بسیار مؤثر است.
علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که چای سفید میتواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به دیابت کمک کند و حساسیت به انسولین را افزایش دهد. بنابراین مصرف این چای میتواند پایین آوردن سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین موثر باشد.
این چای می توانند مشکلات خلق و خو را در افراد مختلف رفع کند، قدرت تمرکز را در افراد مختلف بالا ببرد و به تقویت حافظه آنها کمک کند و به افراد در مقابل ابتلا به آلزایمر کمک کند.
قابل ذکر است که کافئین بسیار کم موجود در این نوشیدنی می تواند به خوبی خستگی های روانی روزانه را از بین ببرد. البه لازم است توجه داشته باشیم که مصرف به اندازه و متعادل این نوشیدنی می تواند به افراد در رفع استرس و اضطراب کمک کند و سبب ایجاد آرامش در آنها شود.
این چای دارای کافئین کمی است، اما نوشیدن مقدار زیادی از آن، می تواند سبب حالت تهوع، سر گیجه، بی خوابی های شبانه و سردردهای میگرنی در افراد مختلف شود. همچنین به طور کلی افراد کم خون و خانم های باردار نباید از این نوشیدنی استفاده کنند.