باشگاه خبرنگاران/ درست در شب یلدا، خانوادههای زنجانی دور هم جمع میشوند و غذایی پر انرژی و خوشمزه را در کنار هم میل میکنند. خاگینه خرمای مقوی و خوشمزه زنجانی یک غذای مخصوص در این شهر است که خوردن آن در شب یلدا با فرهنگ این مردم گره خورده است. غذایی راحت و مقوی که درست کردن آن تنها چند دقیقه طول میکشد، اما طعم لذیذ و متفاوت آن تا مدتها در ذهن و خاطرتان خواهد ماند. امروزه این غذای مقوی در بسیاری از شهرها و حتی کشورهای دنیا به روشهای متفاوتی طبخ میشود و از آن به عنوان یک غذای انرژی بخش و مفید یاد میشود.
روش اول: طرز تهیه خاگینه خرما با مغز خرما و گردومواد لازم برای ۲ نفرتخم مرغ: ۲ عددخرما: ۱۰ عددکره: ۲۵ گرمگردوی خرد شده: ۲ قاشق غذاخوریدارچین: نصب قاشق چای خوریپودر زنجبیل: به مقدار لازمنمک: خیلی کمعسل: چند قطره برای روی خاگینهطرز تهیهخاگینه تبریزی با خاگینه زنجانی متفاوت است. برای درست کردن خاگینه زنجانی ابتدا هسته خرماها را جدا کنید و به وسیله چاقو هر خرما را به ۴ تکه مساوی تقسیم کنید. مقداری کره داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گرم شود. سپس خرما را به آن اضافه کنید و بگذارید برای چند دقیقه نرم شود. دارچین و زنجبیل و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را ۲ دقیقه تفت دهید.تخم مرغها را داخل یک کاسه بشکنید و با هم زن دستی یا چنگال به خوبی بزنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. سپس خرماها را در کف ماهیتابه پخش کنید و سپس تخم مرغها را به آن اضافه کنید. مطمئن شوید که خرما به طور یکنواخت در همه بخشهای ماهیتابه پخش شده است. سپس درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه تخم مرغها برای چند دقیقه خوب پخته شوند. بعد از پخته شدن تخم مرغها، خاگینه خرمای مقوی و خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنید و چند قطره عسل و مقداری پودر دارچین روی آن بریزید و میل کنید.روش دوم: طرز تهیه خاگینه خرما مجلسی زعفرانیمواد لازم برای ۱ نفرخرما: ۳ عددپودر دارچین: به مقدار لازمآب: ۳ قاشق غذاخوریتخم مرغ: ۲ عددنمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازمشیر: ۲ قاشق چای خوریکره: ۱ قاشق غذاخوریروغن سرخ کردنی: به مقدار لازمپیاز: ۱ عدد نصفهکشمش پلویی: نصف قاشق غذاخوریخلال پسته و بادام: نصف قاشق مرباخوریزعفران دم کرده: نصف قاشق چای خوریطرز تهیهابتدا خرماها را از وسط نصف و به دو تکه مساوی تقسیم کنید و یا اگر دوست داشته باشید میتوانید از خرمای خرد شده استفاده کنید. سپس خرما، دارچین، زنجبیل و ۲ قاشق آب را داخل ماهیتابه بریزید و هم خوب هم بزنید و برای ۵ دقیقه درب ماهیتابه را ببندید تا خرما کمی نرم شود. سپس بعد از بخار شدن آب، کمی کره به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد ۲ دقیقه با کره تفت بخورند. برای طرز تهیه خاگینه خرما مجلسی پیازها را به صورت خلالی برش دهید و در یک ماهیتابه جدا با مقداری روغن سرخ کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه دهید پیازها طلایی شوند. بعد پیازها را در ظرف جداگانه کنار بگذارید. کشمش پلویی، خلال پسته و بادام را کمی با کره تفت دهید. تخم مرغها را در یک کاسه کوچک با نمک و شیر ترکیب کنید و با چنگال خوب هم بزنید. سپس خرماها را داخل ماهیتابه پخش کنید و کشمش و خلال پسته و بادام را داخل ماهیتابه بریزید و تخم مرغها را به آن اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید تا تخم مرغ به خوبی پخته شود و مقداری زعفران روی تخم مرغها بریزید تا رنگ بگیرند. سپس خاگینه خرمای مقوی و خوشمزه را از وسط تا کنید و با دارچین تزئین کنید و نوش جان کنید.نکاتی که باید در مورد طرز تهیه خاگینه خرما رولتی بدانیدمیتوانید خاگینه خرما مجلسی را به صورت خاگینه خرما رولتی هم آماده کنید. برای طرز تهیه خاگینه خرما رولتی مجلسی ابتدا تخم مرغ زده شده را با کمی آرد و شیر ترکیب کنید و داخل ماهیتابه بریزید و وقتی که کمی خودش را گرفت خرما و گردوی خرد شده را که با ادویهها ترکیب شده است روی آن پخش کنید. سپس تخم مرغ را به آرامی رول کنید و اجازه دهید به خوبی پخته شود. خرما و تخم مرغ سرشار از مواد مغذی برای بدن هستند و ترکیب این دو ماده با هم برای بدن بسیار انرژی بخش و مفید است.