غذالند/ بریان ماهی یکی از غذاهای لذیذ استان سیستان و بلوچستان است که با ماهی تن تهیه می شود.البته می توان برای تهیه این غذا در جایی که ماهی تن پیدا نمی شود از تن ماهی مرغوب نیز استفاده کرد.تُن نام چند نوع ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده تونماهیان است. این نوع ماهی خیلی سریع شنا میکند و سرعت حرکت آن به ۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. بعضی از انواع تن خونگرم میباشند. برخلاف انواع دیگر ماهی که گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد. علت قرمزی گوشت آنها، میزان زیاد میوگلوبین (پروتیین محتوی آهن قرمز در عضله)، در بافتهای ماهیچه است.گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامینهای بسیاری است.ماهی تن یک ضدالتهاب طبیعی و فوق العاده برای افرادی است که دنبال یک برنامه غذایی ضدالتهاب می گردند . مصرف ماهی تن به ویژه تن قرمز برای افرادی که از روماتیسم یا آرتریت (التهاب مفصل) رنج می برند توصیه می شود. این افراد باید سعی کنند که هر هفته حداقل یک مرتبه ماهی تن مصرف کنند. اگر به دنبال دلیل آن هستید باید بگوییم که این ماهی جزو ماهی های چرب بوده و سرشار از امگا ۳ است. این اسیدهای چرب شهرت زیادی به خاطر خواص ضدالتهابی خود دارند. علاوه بر این، ماهی تن جزو منابع آنتی اکسیدان ها محسوب می شود.ماهی تن یک ضدسرطان طبیعی و موثر است .آلودگی هوا، تغذیه نامناسب، استرس و دیگر موارد آسیب زا، بدن را در معرض هجوم رادیکال های آزاد قرار می دهند. این مولکول های موذی نیز به بدن رحم نکرده و روند پیری بدن و ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و حتی بیماری های نورودژنراتیو (مانند آلزایمر و پارکینسون) را سرعت می دهند. برخی ترکیبات موجود در برنامه غذایی ما به مقابله با این دشمنان بدن کمک می کنند. ماهی تن یکی از این مواد غذایی مقابله کننده است. باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم از این ماهی ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تأمین می کند. سلنیوم خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد و در مقابله با عوامل سرطان زا موثر عمل می کند. در نتیجه اگر می خواهید در برابر سرطان مجهزتر باشید بهتر است این ماهی را در برنامه ی غذایی تان بگنجانید. مواد لازمماهی تن : 500 گرمپیاز متوسط : 1 عددسیر : 3 حبهبرنج : 4 پیمانهگوجه فرنگی : 4 عددروغن مایع : به مقدار لازمگشنیز : به مقدار لازمفلفل سبز : به مدار لازمرب گوجه فرنگی : به مقدار لازمنمک : به مقدار لازممراحل گام 1ماهی را در روغن کمی تفت می دهیم. گام 2سپس پیاز و گوجه فرنگی ، فلفل سبز ، سیر و گشنیز را در روغن کمی تفت داده به مدت 10 دقیقه آنها را هم می زنیم. گام 3سپس ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم. گام 4ماهی سرخ شده را کف قابلمه می گذاریم و سس آماده شده را به آن اضافه می کنیم. گام 5در نهایت برنج را آبکش نموده روی آن می ریزیم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم حدود 20-30 دقیقه پخته شود.و برنج دم بکشد. گام 6این غذا را می توانید بدون برنج هم سرو کنید ویا در کنار برنج از آن استفاده کنید.
بریان ماهی غذای لذیذ استان سیستان و بلوچستان
برچسب ها آشپزی من بریان ماهی غذای سنتی غذای محلی