خراسان/ ماسالا یک نوشیدنی قدیمی است که خواص زیادی از جمله کاهش سطح کلسترول خون و خاصیت ضدباکتریایی دارد. این روزها شمامی توانید چای ماسالا را در هر کجای دنیا تهیه کنید.اگرچه این چای به کشورهایی مانند هند و تایلند نسبت داده میشود. برخلاف چای معمولی که با آب درست میشود، در تهیه چای ماسالا هم از آب گرم و هم شیر گرم استفاده میشود در واقع چای ماسالا چای سنتی است که در هند و تایلند سرو میشود و برای تهیه آن چای سیاه، شیر و انواع ادویه به کار می رود. طرز تهیه چای ماسالای خانگی هل سبز ۵ عدد چوب دارچین یک عدد متوسط شکر ۴ قاشق چایخوری شیر یک پیمانه فلفل سیاه یک عدد میخک ۴ عدد چای سیاه ۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل خشک شده یک قاشق چایخوری نکتهدستورالعمل ثابتی برای تهیه این نوشیدنی وجود ندارد و در بعضی از دستورها بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای و فلفل سفید، جوز هندی و چای سفید هم اضافه میشود.شما می توانید به دلخواه مواد را کم و زیاد کنید. روش تهیه1- طرز تهیه چای ماسالا به این صورت است که ابتدا باید تمام ادویه های آسیاب نشده را در غذاساز بریزید و پودر کنید.2- سپس پوست هل را جدا و آن را دوباره آسیاب کنید.3- یک ظرف را روی شعله متوسط قرار دهید و چهار پیمانه آب در آن بریزید.4- وقتی جوش آمد، چای سیاه و پودر ماسالای خانگی تازه را که آماده کرده اید به آن اضافه کنید.5- بعد از یک دقیقه، شکر را اضافه کنید و بگذارید مخلوط ۴ تا ۵ دقیقه قل بخورد.6- در آخر، پودر زنجبیل خشک و شیر را اضافه کنید. بگذارید باز هم قل بخورد تا شیر شروع به کف کردن کند.7- شعله را کم و کمی زنجبیل تازه روی چای رنده کنید.8- در ظرف را بگذارید و اجازه دهید۲، ۳ دقیقه آهسته قل بخورد.9- چای را از صافی عبور دهید و تازه سرو کنید. خواص چای ماسالا1- دارچین تا بیش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تریگلیسیرید میشود.2- برخی از مطالعات انجامشده ثابت میکند چای سیاهی که در این نوشیدنی استفاده میشود، تأثیر مثبتی بر کاهش سطح کلسترول خون دارد.3- ترکیب زنجبیل و دارچین در تهیه این چای تأثیر مثبتی بر کنترل و کاهش قندخون دارد.4- چای ماسالا حاوی زنجبیل است که ضدتهوعی بسیار قوی محسوب میشود.5- این نوشیدنی حاوی دارچین، میخک و هل است که خاصیت ضدباکتریایی دارند و مانع از بروز عفونتهای باکتریایی دستگاه گوارش میشوند.6- فلفل سیاه یکی دیگر از ادویههایی است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و معمولا در تهیه این چای استفاده میشود.7- هل یکی از گران قیمت ترین ترکیبات چای ماسالاست. از خواص هل می توان به بادشکنی و تسکین نفخ اشاره کرد.8- رازیانه یک ادویه تند و شیرین است که طبعی گرم و خشک دارد.از این ادویه برای درمان مشکلات گوارشی و برونشی استفاده می شود.9- بادیان ختایی یکی از ترکیبات چای ماسالاست که طعمی مشابه شیرین بیان دارد و از ادویه های بومی مصر، نواحی مدیترانه و غرب آسیا به شمار می رود.10- جوز هندی، دانه نوعی درخت همیشه سبز است که عطر و طعمی گرم دارد. این ادویه از خواص آنتی باکتریال برخوردار است و برای درمان اسهال مفید است و خاصیت آرامبخشی دارد.11- وانیل از ترکیبات سنتی چای ماسالا به شمار نمی رود اما طعم دلپذیری به آن می دهد.
ماسالا، یک نوشیدنی با هزار خاصیت
برچسب ها آشپزی من نوشیدنی چای ماسالا