خوراکی های سنتی که سفر به کهگیلویه و بویراحمد را ماندگار می کند
خوراکی های سنتی که سفر به کهگیلویه و بویراحمد را ماندگار می کند

خوراکی های سنتی که سفر به کهگیلویه و بویراحمد را ماندگار می کند

ایرنا/ افزون بر جاذبه های طبیعی و تاریخی، خوراکی ها، سوغات و آداب و رسومی در استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شیرینی سفر به این خطه را در اذهان مسافران ماندگارتر می کند.

براساس یک رسم کهن معمولا گردشگران زیباترین و بهترین کالای هر منطقه را با خود به عنوان ره آورد می برند و برای کسب تجربه های تازه از غذاهای محلی می خورند و این عوامل باعث حلاوت بیشتر سفرشان و شاید بهترین فرصت برای تبلیغ و رونق جاذبه های گردشگری آن منطقه هم باشد.استان کهگیلویه و بویراحمدبا داشتن غذاهای سالم، خوراکی ها محلی، دست بافته های سنتی، پوشش لباس بومی، آواها و نواهای غنی قابلیت های فرهنگی زیادی دارد.جاذبه هایی که در صورت رونق گردشگری، فرصتی برای درآمدزایی تولیدکنندگان صنایع، کشاورزی و ایجاد کننده صدها شغل در بخش خدماتی مانند رستوران، هتل و سایر بخش هاست.** سوغاتی هاخوراکی هایی مانند گردو، مویز، کشک، قره قورت، روغن حیوانی، عسل، گیاهان دارویی و خوراکی خشک شده مانند چویل، کرفس، قارچ کوهی، بیلهر، کنگر و کارده از مهمترین سوغاتی های کهگیلویه و بویراحمد است.دست بافته ها و صنایع دستی مانند مهلو و میخک که به صورت دستبند، گردنبند، انگشتر، گلیم هایی که به صورت تابلو فرش تهیه می شود، سبدهایی که به صورت حصیری در اندازه های مختلف تهیه می شود از دیگر سوغاتی های این استان است.** آواها و نواهاصدای دانشین لالایی زنان به ویژه در مناطق روستایی و عشایری، نوای دلکش نی، اشعار شاد با نام یاریار، نواهای غمگین موسوم به غمنامه و اشعار جذابی که روستائیان در هنگام برداشت محصول همخوانی می کنند از جاذبه های مردم شناسی است که سفر به کهگیلویه و بویراحمد را منحصر به فرد می کند.نگاهی به برخی غذاهای محلی کهگیلویه و بویراحمد نشان می دهد این خوراکی ها با مواد غذایی گیاهی تهیه می شود.**آش دوغاین غذای سرشار از کلسیم، از موادی مانند ماست، برنج، سبزی های معطر مانند تره کوهی و موسیر تهیه می شود که برای تزیین آن از پیازداغ و نعناع یا آویشن استفاده می کنند.**شله ماشکی (ماش) این غذا از برنج، ماش و پودر انار خشک شده درست می شود و با پیازداغ تزینن می شود.**شله بادامیاین غذا از بادام کوهی و برنج تهیه می شود.**آش کاردهبرای تهیه‌ این غذا، کارده را که گیاهی گرمسیری با برگ‌های پهن است، ریزخرد می‌کنند و در آبلیمو می‌خوابانند، تا ترش شود. بعد از ۲ روز آب به آن اضافه می‌کنند پس از جوشیدن، گندم و برنج نیم‌کوب به آن اضافه می‌شود. این آش معروف‌ترین غذای سنتی کهگیلویه و بویراحمد است.**شله لیزکبرای تهیه این غذا لیزک که نوعی گیاه کوهی است را به صورت سبزی پلو تهیه و با قارچ سرخ شده آن را تزیین می کنند.**آبگوشتآبگوشت متداول ترین غذای عشایر این منطقه است که از گوشت و حبوبات درست می شود.**دنگوآش دنگو از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد است که ازحبوباتی مانندعدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود، گندم، ادویه، زردچوبه و نمک درست می شود.**نان بلوطبرای تهیه‌ این نان پوسته‌ی سخت بلوط را می‌گیرند و خشک می‌کنند، سپس پوسته‌ نازک بعدی را که به آن جفت می‌گویند، عصاره بلوط یا کلگ را درون آب یک هفته می‌خیسانند، تا به‌صورت خمیر در می آید درست می شود.** نان برکواین نان را با عصاره بلوط و آرد گندم مخلوط می‌کنند.

همچنین ببینید

درگاه ملی مجوزها اصلاح شد+ جزئیات

درگاه ملی مجوزها اصلاح شد+ جزئیات

اکوایران : هیات مقررات زدایی به درخواست شورای گفتگوی دولت و بخش‌خصوصی موضوع حریم واحدهای دام و طیور را اصلاح کرد و به دنبال آن در درگاه ملی مجوزها نیز اصلاح شد.