کم خبر/ بَنِه یا همون پسته کوهی در خیلی از مناطق کوهستانی ایران رشد میکنه،،به همین خاطر ماده اصلی غذای سنتی خیلی از مناطق مرکزی، جنوب و شرق ایران بوده و هست، در استان خراسان جنوبی با بَنِه غذای ساده و بسیار خوشمزه ای به همین نام درست می کنند.میهمان این خانواده محترم در روستای زیبای کُرُه بودیم، بَنِه در هاون کوبیده شد و در ظرف سنتی به نام تغرچه همراه کمی آب سائیده شد، سیر خرد شده رو هم سرخ کردند بعد نعنا و گردوی کوبیده شده رو اضافه کردند، کمی نمک و در نهایت آب بَنِه سابیده شده و از الک رد شده هم اضافه شد، قبل از اینکه زیاد بجوشه و قل بزنه از روی حرارت برداشتند موقع خوردن هم نان ترید میکنند و مثل آبگوشت همراهیت سبزی تازه میل می کنند.اگر در منطقه تون با بنه غذایی تهیه می کنید به ما هم معرفی کنید..ممنون از اهالی خونگرم روستای کُرُه نزدیک شهرستان قائن در خراسان جنوبی
از صفحه«دور نیست»