رمز و رازهای دم‌کردن چای
رمز و رازهای دم‌کردن چای

رمز و رازهای دم‌کردن چای

جام جم/  چای جزو آن دسته از موادغذایی است که اگر به‌درستی نگهداری شود، به‌ندرت فاسد می‌شود. چای‌های قدیمی ممکن است در مقایسه با چای جدید طعم و عطر کمتری داشته باشد. این محصول درواقع «تاریخ انقضا» ندارد و نوشیدن آن در هر زمانی خطرناک نخواهد بود. با این‌حال اگر شما شرایط نگهداری چای را به‌خوبی رعایت نمایید، برای مدت زمان طولانی‌تری چای تازه خواهید داشت.  چگونه بفهمیم چای هنوز تازه است؟برای این‌که متوجه شوید با گذشت زمان چای شما هنوز تازه است یا خیر، تنها راه‌حل این است که آن را دم کرده و بنوشید. اگر همچنان عطر و طعم خود را حفظ کرده بود، مشخص است که تازه است. ولی اگر عطر و طعم آن تغییر کرده بود، بهتر است آن را با چای تازه جایگزین نمایید. همچنین چای کهنه از نظر رنگ بسیار تیره‌تر از چای تازه خواهد بود. مصرف چای کهنه هیچ‌گونه عوارضی ندارد اما لذتی که نوشیدن چای تازه برای شما دارد را هم به دنبال نخواهد داشت.

بازار

نحوه نگهداری چای به شکل صحیح و اصولیموثرترین راه برای تازه نگه داشتن چای استفاده از ظرف‌های مخصوص چای است. ظروف شیشه‌ای تنها در صورتی مورد قبول خواهد بود که در یک کشو یا کابینت تاریک نگهداری شود. عوامل متعددی در نگهداری چای دخیل است اما مهم‌ترین این عوامل عبارت است از:هوا: قرار گرفتن چای در معرض هوای آزاد باعث می‌شود رطوبت و عطر را به خود جذب کند که موجب از بین رفتن طعم چای می‌شود. همچنین هوا فرآیند اکسیداسیون را تسریع کرده که می‌تواند باعث از بین رفتن طعم یا کهنگی چای شود. بهتر است چای را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید تا کمتر هوا به آن برسد.رطوبت:  چای باید در جای خشک نگه داشته شود. هرچه محلی که چای را نگهداری می‌کنید، خشک‌تر باشد عطر و طعم آن بهتر حفظ خواهد شد.میزان نور: اگر چای را در محلی نگه دارید که نور به آن برخورد کند، باعث آسیب شیمیایی چای می‌شود. بهتر است چای در یک ظرف مات یا در محیطی تاریک که نور به آن نمی‌رسد، نگهداری شود. سعی کنید تا جای ممکن از تابش مستقیم نور خورشید به چای جلوگیری نمایید.دما: دمای بالا باعث افزایش سرعت اکسید شدن چای خواهد شد و تازگی آن را از بین می‌برد. به همین دلیل، نگهداری در محیط خنک مهم است. گاهی اوقات توصیه می‌شود که انواع خاصی از چای مانند چای سبز را در فریزر نگهداری کنید تا طراوت بیشتری داشته باشد. زمان:نگهداری چای برای طولانی‌مدت نهایتا یک تا دو سال امکان‌پذیر است. با این حال باید بدانید که چای‌های کیسه‌ای نهایتا سه تا چهار ماه دوام خواهد آورد. 

همچنین ببینید

سرخپوشان در جستجوی یک دروازه‌بان جدید
                گزینه‌های جانشینی بیرانوند؛ شماره یک پرسپولیس به چه کسی می‌رسد؟

سرخپوشان در جستجوی یک دروازه‌بان جدید گزینه‌های جانشینی بیرانوند؛ شماره یک پرسپولیس به چه کسی می‌رسد؟

پرسپولیس این روزها به‌دنبال جذب یک دروازه‌بان جدید برای جانشینی علیرضا بیرانوند است.