۴ فاجعه برای اسرائیل درصورت حمله زمینی به غزه
۴ فاجعه برای اسرائیل درصورت حمله زمینی به غزه

۴ فاجعه برای اسرائیل درصورت حمله زمینی به غزه

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در کم خبر به معنای تاییدش نیست

صهیونیست‌ها با موانع بزرگی برای ورود زمینی و‌ اشغال نوار غزه روبه‌رو هستند، تا آنجا که روزنامه عبری زبان «هاآرتص» در گزارشی نوشته است که حمله زمینی به غزه احتمالا «اسرائیل را با خطری موجودیتی» رو‌به‌رو می‌کند. چهار روز است که رسانه‌های عبری زبان به کمک غرب، طی یک مانور تبلیغاتی و با هدف حفظ روحیه ارتش شکست خورده رژیم صهیونیستی از ‌اشغال دوباره نوار غزه سخن می‌گویند. رصد تحولات میدانی نیز حاکی از برخی تحرکات ارتش رژیم صهیونیستی در پشت مرزهای غزه است. معاریو تعداد نیروهای حاضر در پشت مرزهای غزه را تا 100 هزار نفر اعلام کرده و همزمان افزوده است که 300 هزار نیروی ذخیره دیگر نیز فراخوانده شده‌اند.بارسنگین شکست بی‌سابقه رژیم صهیونیستی از یک گروه مقاومت باعث شده تا فشار زیادی روی رهبران تل‌آویو برای ورود زمینی به نوار غزه و ‌اشغال دوباره آن وجود داشته باشد. این در حالی است که صهیونیست‌ها حتی در چهارمین روز موفق به کنترل کامل اوضاع در مناطق جنوبی نشده‌اند و همچنان درگیری‌ها میان ارتش رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطینی در جنوب رژیم صهیونیستی ادامه دارد.نقشه درگیری‌های روز سه‌شنبه نشان می‌‎دهد که درگیری‌ها در مناطقی از حومه شهر سدروت ادامه یافته و در مناطق دیگری نیز این زدوخوردها جریان داشته است. براساس گزارش‌های میدانی، ۷۵ درصد از شهرک‌نشینان اطراف نوار غزه و شهرک‌های شمال فلسطین ‌اشغالی به تل‌آویو و مناطق اطراف آن ‌گریخته‌اند و همه شهرک‌های این مناطق تقریباً خالی شده است.با این حال به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها با موانع بزرگی برای ورود زمینی و ‌اشغال نوار غزه روبه‌رو هستند، تا آنجا که روزنامه عبری زبان «هاآرتص» در گزارشی نوشت حمله زمینی به غزه ممکن است که «اسرائیل» را با خطری موجودیتی رو‌به‌رو کند. در عین حال مهم‌ترین موانع ورود زمینی صهیونیست‌ها به نوار غزه را در موارد ذیل می‌توان بررسی کرد:

بازار

تلفات گسترده به دلیل پیچیدگی جنگ شهری: نوار غزه یک منطقه بسیار متراکم با ساختمان‌ها و آپارتمان‌های چندین طبقه است. مهم‌ترین‌ بخش‌ نوار غزه‌ ‌ شهر غزه‌ است‌ که‌ حدود ‌600 هزار نفر جمعیت‌ دارد و از نظر تراکم‌ جمعیتی‌ متراکم‌ترین‌ شهر جهان‌ است‌. دو شهر رفح‌ و خان‌ یونس‌ هم از دیگر شهرهای‌ مهم‌ این‌ منطقه‌ هستند که این شهرها نیز از نظر تراکمی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. خیابان‌‎ها و کوچه‌ها تو در تو باعث می‌شود که در عمل پیشروی زمینی برای ادوات نظامی و‌ تانک‌های ارتش رژیم صهیونیستی عملی نباشد. از سوی دیگر، کمین‌گیری تک تیراندازان مقاومت در ساختمان‌ها و مناطق متراکم باعث می‌شود که حجم تلفات صهیونیست‌ها در صورت ورود زمینی به غزه بسیار گسترده و زیاد باشد. لذا ارتش رژیم صهیونیستی در صورت ورود به غزه، باید خود را با حجم زیادی از تلفات در نتیجه پیچیدگی جنگ شهری در غزه آماده کند.

اسرای صهیونیست: اسرای صهیونیستی که در اختیار نیروهای مقاومت فلسطین قرار دارد، برگ برنده فلسطینی‌هاست. ورود زمینی به نوار غزه باعث خواهد شد تا جان و زندگی اسرا نیز در خطر قرار گیرد. ارتش رژیم صهیونیستی تعداد اسرای در دست فلسطینی‌ها را 100 نفر اعلام کرده، اما منابع دیگری شمار اسیران اسرائیلی در نوار غزه را تا 350 نفر اعلام کرده‌اند. از طرف دیگر همچنان صدها نفر مفقود هستند و احتمال این که تعداد اسرای صهیونیستی افزایش یابد، بسیار زیاد است. خانواده‌های اسرای اسرائیلی نگرانی زیادی از جان بستگان خود دارند و خواستار حفظ جان و حیات اسرا در نوار غزه هستند، لذا ورود ارتش رژیم صهیونیستی به غزه جان اسرای این رژیم را با خطر زیادی رو‌به‌رو می‌کند و خانواده‌های اسرا مخالف به خطر ‌انداختن جان بستگان‌شان هستند.

فشارهای جهانی: ورود زمینی صهیونیست‌‎ها به نوار غزه همچنین برخلاف قطعنامه‌های سازمان ملل درباره فلسطین است. نظام بین‌الملل همچنان حضور رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را به عنوان ‌اشغالگری می شناسد و ورود ‌اشغالگران به نوار غزه، حجم مخالفت‌های بین‌المللی با اقدامات صهیونیست‌ها را افزایش خواهد داد و ائتلاف جهانی علیه رژیم صهیونیستی تقویت خواهد شد.تشدید انزوای منطقه‌ای: رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته تلاش زیادی برای عادی‌سازی روابط خود با کشورهای عربی منطقه کرده بود، اما عملیات اخیر نیروهای فلسطینی باعث حمایت گسترده افکارعمومی جهان عرب و همدلی بیشتر شهروندان منطقه با نیروهای مقاومت فلسطین شده است. حتی برخی دولت‌های عربی که در سال‌های گذشته روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کرده بودند، عملیات و حملات اخیر حماس علیه صهیونیست‌ها را محکوم نکردند و صرفا خواستار خویشتنداری شدند. این موضع سرد کشورهای سازشکار عربی نسبت به اسرائیل بدلیل همدلی جامعه مدنی و افکارعمومی اعراب با مقاومت فلسطین است. در این وضعیت ورود زمینی صهیونیست‌ها به نوار غزه با محکومیت قطعی کشورهای عربی و واکنش خشم‌آلود برخی رهبران عربی همراه خواهد شد، چون جامعه عربی و افکار عمومی شهروندان عرب در کنار مقاومت فلسطین ایستاده است و چه بسا که ‌اشغال غزه کلیه پیمان‌ها و توافقات عادی‌سازی را بی‌اثر کند.‌ اشغال غزه بی‌تردید انزوای صهیونیست‌ها در منطقه را به همراه خواهد داشت و وضعیت سیاسی تل‌آویو در غرب آسیا را از آنچه اکنون است، ضعیف‌تر و منزوی‌تر خواهد کرد. 

همچنین ببینید

شهادت یکی از فرماندهان حماس در پی بمباران خودرویی در طولکرم

شهادت یکی از فرماندهان حماس در پی بمباران خودرویی در طولکرم

انتخاب : رسانه‌های وابسته به حماس شنبه ۱۳ مرداد اعلام کردند که یکی از فرماندهان این گروه در نتیجه حمله هوایی اسرائیل به خودرویی در کرانه باختری، به شهادت رسید.