کارشناسی کامل صحنه‌های داوری پرسپولیس و استقلال
کارشناسی کامل صحنه‌های داوری پرسپولیس و استقلال

کارشناسی کامل صحنه‌های داوری پرسپولیس و استقلال

ورزش 3/تقابل تیم‌های پرسپولیس و استقلال با ملوان و آلومینیوم در هفته بیست‌وسوم لیگ برتر با صحنه‌های مشکوکی همراه بود که قضاوت گروه داوری مسابقات را تحت تاثیر قرار داد و واکنش دو باشگاه و هوادارانشان را نیز به دنبال داشت.تقابل آلومینیوم و استقلال از همان ابتدا جنجالی آغاز شد و تکل میلاد فخرالدینی روی پای بازیکن حریف در دقیقه ۳ و یک برخورد مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه استقلال در دقیقه ۵ قضاوت رضا عادل را تحت تاثیر قرار داد.همچنین دو صحنه مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه آلومینیوم اتفاق افتاد و پیش از به ثمر رسیدن تک گل آبی‌ها نیز در صحنه‌ای اعضای تیم میزبان اعتقاد داشتند توپ به داور برخورد کرده و او باید بازی را متوقف می‌کرد.در دیدار پرسپولیس برابر ملوان نیز تک گل سرخپوشان که منجر به پیروزی این تیم شد روی یک موقعیت مشکوک به آفساید به ثمر رسید و همچنین یک صحنه مشکوک به پنالتی هم در محوطه جریمه سرخ‌ها رخ داد تا به این ترتیب ملوانی‌ها به شدت به داوری معترض باشند.این دیدار همچنین با دو صحنه مشکوک به خطا هم همراه بود که پیام حیدری دستور به ادامه بازی داد تا این صحنه‌ها هم مورد توجه هواداران ملوان قرار بگیرد.با توجه به حساسیت مسابقات در این مقطع از لیگ، این صحنه‌ها بار دیگر مورد بررسی قرار گرفته‌اند و محمدرضا ابوالفضلی، کمک داور بین‌المللی سابق و کارشناس داوری فعلی فوتبال ایران، در گفتگویی با خبرنگار ما به نقد تصمیمات داوران در این صحنه‌ها پرداخته است:

آلومینیوم - استقلال (داور: رضا عادل/ کمک‌ها: یعقوب سخندان، بهمن عبداللهی و احمد)

بازار

دقیقه ۳: تکل میلاد فخرالدینی روی پای یونس اکبرپور (مشکوک به اخراج): بازیکن استقلال از دور با سرعت زیاد اقدام به تکل زدن می‌کند و پایش در حالت کاملا کشیده قرار دارد و هیچگونه اثری روی توپ نمی‌گذارد و با استوک پنجه کفشش مستقیم به ساق پای بازیکن آلومینیوم ضربه وارد می‌کند. این حرکت مصداق بارز خطای شدید و مستحق دریافت کارت قرمز مستقیم است که متاسفانه احتمالا داور احساس کرده که این ضربه به کفش بازیکن آلومینیوم برخورد داشته و ایشان را با کارت زرد جریمه می‌کند.

دقیقه ۵: برخورد مدافع استقلال و مهاجم آلومینیوم (مشکوک به پنالتی): هنگامی که مهاجم سفید با پریدن قصد سر زدن به توپ را دارد، بازیکن استقلال دستی روی بدن او می‌گذارد، اما این دست فشار و نیروی لازم را برای سرنگونی ندارد و به محض اینکه مهاجم سفید احساس می‌کند مهاجم حریف دست روی کمرش گذاشته، سعی در بزرگ‌نمایی دارد و می‌خواهد داور را فریب بدهد. در این صحنه هم ادامه بازی بهترین تصمیم بود و هیچ خطایی رخ نداد.

دقیقه ۳۵: برخورد مدافع آلومینیوم و بلانکو (مشکوک به پنالتی)مدافع سفید دستی روی بدن مهاجم استقلال می‌گذارد، اما این دست نیرویی ندارد که باعث سرنگونی مهاجم شود. بهترین تصمیم همان ادامه بازی بود و داور در این صحنه هم به درستی تصمیم گرفت.

دقیقه 1+45: گل اول استقلال (مشکوک به برخورد به داور)به نظر داور برای اینکه توپ با او برخورد نداشته باشد، می‌پرد و پایش را از روی توپ بلند می‌کند. از طرفی من تغییر مسیری در حرکت توپ‌ نمی‌بینم و با این زاویه به نظرم توپی به داور برخورد نمی‌کند.

دقیقه ۶۳: برخورد مدافع آلومینیوم و مهاجم استقلال (مشکوک به پنالتی)در این صحنه هیچ خطایی روی مهاجم استقلال رخ نداد و به نظر من ادامه بازی بهترین تصمیمی بود که داور اتخاذ کرد.

پرسپولیس - ملوان بندر انزلی (داور: پیام حیدری/ کمک‌ها: محمدرضا منصوری، محمد هاشمی‌نسب و محمدرضا تارخ)

دقیقه ۲۳: برخورد امیررضا رفیعی با رضا جعفری (مشکوک به پنالتی)طبق تفسیر و‌ آموزشِ جدید، در اینگونه برخوردها تنها زمانی خطا و جریمه شخصی اعمال می‌شود که بازیکن حریف از روبرو آمده و برخورد صورت گیرد، اما اگر بازیکنی از پشت یا بغل حرکت کرده و دچار برخورد و ضربه شود (مانند همین صحنه که بازیکن ملوان از بغل به سمت توپ آمد) هیچگونه خطایی رخ نداده و ادامه بازی صحیح می‌باشد. دروازه‌بان در این صحنه پس از ضربه به توپ، هیچگونه حرکت اضافه‌ای مرتکب نشد و ادامه حرکت پای وی طبیعی بود، لذا خطای پنالتی به وجود نیامد.

دقیقه ۴۸: گل پرسپولیس به ملوان (مشکوک به آفساید)تشخیص اینگونه آفسایدها فقط از طریق سیستم VAR میسر است، چراکه بررسی آن با چشم طبیعی و بصورت عادی بسیار سخت می‌باشد، اما بهرحال کِتف و زانوی مهاجم جلوتر از مدافعین بوده و گل به ثمر رسیده آفساید می‌باشد.

دقیقه ۶۵: برخورد سروش رفیعی و مجید عیدی (مشکوک به خطا)در اینگونه صحنه‌ها باید در نظر بگیریم که زاویه داور هم طوری است که احساس می‌کند این بازیکن پایش را روی چمن قرار داده است. وجود VAR در تشخیص این صحنه‌ها می‌تواند خیلی کمک کند و نشان بدهد این بازیکن پایش را روی پای بازیکن حریف قرار داده است. مشخصا در این صحنه نوع حرکتی که بازیکن پرسپولیس انجام می‌دهد، قطعا خطاست و مستحق دریافت کارت زرد است.

دقیقه ۶۸: برخورد امید عالیشاه با محمد عمری (مشکوک به خطا)در این صحنه مدافع برای تصاحب توپ اقدام به تکل‌زدن می‌کند اما ماهیت حرکت وی و برخوردی که بر روی مهاجم ایجاد می‌شود مصداق بی‌ملاحظگی است و داور در این صحنه می‌بایستی علاوه بر اعلام یک ضربه آزاد مستقیم، مدافع پرسپولیس را با کارت زرد جریمه می‌کرد.

همچنین ببینید

عامل اصلی ناترازی اقتصاد کشور مشخص شد

عامل اصلی ناترازی اقتصاد کشور مشخص شد

ایلنا : رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در حوزه اقتصادی کمبود آمار، ارقام و عدد بود که در سال‌های گذشته این امر و نقیصه تا حد زیادی رفع شده است.