برترین ها/ یکی از جذابیتهای عید نوروز، سفر به مکانهای مختلف و خرید سوغات خوشمزهی مخصوص هر شهر است. در این مطلب طرز تهیه چند سوغات پرطرفدار شهرهای مختلف را برایتان آوردهایم تا خودتان به راحتی بتوانید در منزل تهیه کنید. با ما همراه باشید.فتیر اراکیمواد لازم۷۵۰ گرم آرد۳۰۰ میلی لیتر شیر۳۰۰ گرم شکر۱۰۰ گرم روغن مایع۱/۲ ق چ مایه خمیر فوری۲ عدد تخم مرغ برای روی فتیرخرفه و کنجد هم برای روی نان۱/۲ ق چ بکینگ پودرزعفران غلیظ دم شده برای روی نان۲ ق غ گلاب برای روی نان طرز تهیه۱. همهی مواد را به غیر از مواد روی نان با هم مخلوط و خوب ورز میدهیم.۲. یک نایلون روی خمیر میکشیم و میگذاریم یک ساعت استراحت کند.۳. بعد یک گلوله کوچک به اندازه ۵۰گرم جدا میکنیم. بهطوری که وقتی آن را پهن میکنیم به اندازه کف دست شود.۴. بعد مواد روی نان، (تخم مرغ زعفران و گلاب) را با هم مخلوط میکنیم.۵. فتیرهای پهن شده را روی سینی فر میگذاریم و از مخلوط تخممرغ روی نان با فرچه میکشیم و کنجد و خرفه میپاشیم.۶. سینی فر را طبقه وسط فر از قبل گرم شده میگذاریم و با دمای ۱۸۰درجه به مدت ۱۵تا ۲۰دقیقه میپزیم. حتما چک کنید تا فتیرهای شما نسوزد.راحت الحلقومراحت الحلقوم یکی از شیرینیهای اصیل و سنتی ایرانی است و خیلی راحت و آسان تهیه میشود. این شیرینی یکی از سوغاتیهای معروف تبریز است.مواد لازم برای ۱۰ نفر۱ لیوان نشاستهیک و نیم لیوان شکردو و نیم لیوان آبنیم لیوان گلابجوهر لیمو به میزان لازمآرد به میزان لازمطرز تهیه۱. برای تهیه شیرینی راحت الحلقوم ابتدا روی نشاسته ۳ لیوان آب بریزید و کمی آن را به هم بزنید تا کاملا حل شود و صبر کنید مدت ۳۰ دقیقه بماند بعد که نشاسته ته نشین شد آب روی آن را به آرامی خالی و دور بریزید.۲. شکر و آب و گلاب و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید و مدام به هم بزنید اینکار را آنقدر ادامه دهید تا کاملا سفت شده و بتوان آن را در وسط قابلمه جمع کرد و شبیه به یک ژله سفت و کشدار شود.۳. در کف یک سینی آرد بریزید و مایه راحت الحلقوم را روی آن ریخته و روی آن را صاف کنید و آرد بپاشید و با فشار کف دست آن را به یک لایهای به قطر ۱ الی ۱/۵ سانتی متر درآورید.۴. بعد از سرد شدن راحت الحلقوم را با کارد به شکل لوزی ببرید و دور تا دور راحت الحلقومها را به آرد یا نارگیل آغشته کنید و روی راحت الحلقومها را با خلال پسته و گردو تزیین کنید و در ظرف بچینید و پس از سرد شدن نوش جان کنید. سوهان قمسوهان قم هم یکی از آن سوغاتیهایی است که نمیشود به قم سفر کنید اما آن را امتحان نکنید. این خوراکی خوشمزه طرز تهیه راحتی دارد و میتوانید در منزل تهیه کنید.مواد لازم:آرد سفید ۱۰۰ گرمآرد جوانه گندم ۳۰ گرمشکر دانه ریز ۱۰۰ گرمتخم مرغ (زرده) ۳ عددکره آب شده ۱۰۰ گرمآب ۲ لیوانزعفران دم کرده ۴ قاشق غذا خوریطرز تهیه۱. زرده تخم مرغ را در یک ظرف ریخته و با همزن دستی کمی هم بزنید بعد شکر پودر شده را اضافه کرده هم بزنید تا کمی غلیظ شود.۲. کره را اضافه کرده و حدود ۳۰ -۴۰ ثانیه هم بزنید تا فرم بگیرد و غلیظ شود.۳. در ظرفی آب ریخته (سرد باشد) بعد هر ۲ آرد را در آب ریخته و خوب هم بزنید تا گلولههای آرد کاملا از بین برود.۴. ظرف را روی حرارت قرار داده و حدود۳۰ تا ۴۰ دقیقه هم بزنید تا حسابی قوام بیاید (با همزن دستی یا قاشق چوبی).۵. بعد از این مدت کره تخم مرغ و شکر را اضافه کرده و در جهت عقربههای ساعت هم بزنید.۶. در این مرحله میتوانید اسانس هل، زعفران یا وانیل را اضافه کنید. حدود ۲ -۳ دقیقه زمان نیاز است تا غلظت پیدا کند (تا زمانی که رد همزن روی مواد بماند.) کماج همدانکماج یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است، که یکی از سوغات شهر همدان است. اگر نمیتوانید به این شهر سفر کنید و این طعم شگفتانگیز را امتحان کنید، خودتان در خانه تهیه کنید.مواد لازم برای ۲۰ نفر۲ و ۱/۲ پیمانه آرد قنادی۱۰۰ گرم کره یا روغن محلی۴ ق. غ شربت بار۲. ق. چ بکینگ پودر۲۰۰ گرم شکر (معادل ۱ پیمانه)۱. ق چ وانیل۲۰۰ گرم ماست (معادل ۱ پیمانه)مواد رومال۲ عدد زرده تخم مرغ۱ ق غ زعفران۱ ق غ شیرکنجد به مقدار لازمطرز تهیه۱. ابتدا شکر و ماست را مخلوط میکنیم. سپس کره یا روغن به دمای محیط رسیده را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. وانیل و شربت بار را به مواد بالا اضافه کرده و دوباره مخلوط میکنیم.۲. آرد و بیکینگ پودر را الک کرده کم کم به مواد اضافه میکنیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید و خمیر به دست نچسبد (به علت سبکی و سنگینی آردها ممکن است آرد بیشتر یا کمتری نیاز باشد.) سعی کنید زیاد آرد اضافه نکنید و بعد از اینکه دو و نیم پیمانه آرد ریختید نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدهید تا راحت بتوانید از خمیر بردارید. آرد زیاد باعث سفت شدن کماج میشود.۳. از خمیر به اندازه یک نارنگی برداشته و در سینی پهن میکنیم.۴. زرده تخممرغ و زعفران و شیر را با هم مخلوط کرده و روی خمیرها رومال زده و کنجد میپاشیم.۵. کماجها را در فری که از قبل گرم شده به مدت ۱۵ دقیفه و دمای ۱۸۰ درجه میپزیم. اگر روی کماجها طلایی نشد. با احتیاط گریل فر را روشن میکنیم.سایر نکات۱. به جای بیکینگ پودر میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید در این صورت مقدار جوش شیرین یک قاشق چای خوری است (در همدان نیز از جوش شیرین استفاده میکنند)۲. شیر و زعفران در رومال فقط باعث از بین رفتن بوی بد تخم مرغ میشود.
تهیه تاپترین سوغاتیهای ایرونی در آشپزخانه
برچسب ها آشپزی من ایرانی راحت الحلقوم سوغاتی سوهان شیرینی عید نوروز فتیر کماج کماج همدان