مهارت های آشپزی برای تازه عروس ها
مهارت های آشپزی برای تازه عروس ها

مهارت های آشپزی برای تازه عروس ها

شور و شیرین/ در اینجا به مهارتی که هر آشپز خانگی باید بداند را ذکر می کنیم. حتی اگر خیلی هم حرفه ای باشید ، باز هم بهتر است نگاهی به این مطلب بیاندازید.شکر قهوه‌ای سخت‌تر از سنگشکر قهوه‌ای موارد استعمال و منافع زیادی دارد، ولی هنگام خرید، باید دقت کنید که تمیز باشد و کرم نزده باشد. شکر قهوه‌ای گاهی سفت و سخت می‌شود و برای استفاده از آن باید نکات زیر را در نظر گرفت:اگر خیلی فوری به مقداری شکر قهوه‌ای نیاز دارید، فقط کافی است مقدار مورد نیاز را به‌وسیله‌ی یک رنده دستی، رنده کنید و بتراشید. ولی اگر چندان عجله‌ای ندارید، می‌توانید شکر را لای یک ورقه‌ی نان نرم گذاشته درون قابلمه یا جعبه‌ای قرار دهید و در آن را محکم ببندید. ظرف یکی دو ساعت شکر دوباره نرم خواهد شد. روش سوم آن است که از یک پیمانه آب استفاده کنید. نباید آب را روی شکر بریزید، بلکه باید پیمانه را در کنار شکر و درون قابلمه درداری قرار دهید و چند لحظه آن را درون فر (با درجه‌ی کم) بگذارید.چند کلمه درباره‌ی قارچهنگام تمیز کردن قارچ، هیچ‌گاه آن را در آب فرو نکنید. زیرا یکی از خصوصیات قارچ آن است که آب زیادی به خود جذب خواهد کرد. برای آنکه هنگام خرید، مطمئن شوید که مرغوب‌ترین قارچ‌ها را انتخاب کرده‌اید، همیشه قارچ‌هائی را سوا کنید که کلاهک آنها بسته است، یعنی شکاف‌ها و تیغه‌های زیر کلاهک دیده نمی‌شود. برای آنکه قارچ‌ها، هنگام سرخ شدن در روغن، سفت و سفید بمانند، در ازای هر 250 گرم 1 قاشق چایخوری کره یا روغن و 1 قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه کنید. اگر قارچ هنگام پختن، خیلی خیس باشد، آب زیادی از خودش پس خواهد داد و به جای آن که برشته شود، با بخار می‌پزد. برای جلوگیری از این کار، قارچ‌ها را به وسیله‌ی یک چنگال دسته بلند هم بزنید و روغن را خیلی داغ کنید. برای آنکه قارچ تازه را به سرعت و به اندازه‌های مساوی ببرید. از دستگاه مخصوص بریدن تخم‌مرغ پخته استفاده نمائید. این دستگاه وسیله‌ی ساده‌ای است که از تعدادی تیغه‌های موازی یکدیگر تشکیل شده و با فشار دادن آن بر روی تخم‌مرغ پخته به آسانی می‌توان آن را به قطعات مساوی تقسیم نمود.نگهداری سیربرای آن که در همه‌ی فصول سال، سیر تازه داشته باشید روش‌های زیر را بکار ببرید. حبه‌های سیر را بی‌آنکه آنها را از یکدیگر جدا سازید، درون فریزر قرار دهید. هنگام مصرف، آنها را پوست بکنید و قبل از آنکه یخ آنها ذوب شود، خرد کنید. اگر سیر درسته را درون شیشه‌ی حاوی روغن مایع یا روغن زیتون نگهداری کنید، هیچ‌گاه خشک نخواهد شد. پس از آن که سیر را مورد استفاده قرار دادید، می‌توانید روغن آن را نیز که طعم و مزه‌ی سیر گرفته است، روی سالاد بریزید.سیر و نمکبرای نمک سود کردن سیر، آن را روی تخته‌ای قطعه قطعه ببرید و یا له کنید. سپس روی آن نمک بپاشید. نمک آن را به خود جذب خواهد کرد. این عمل، بوی سیر را نیز کاهش می‌دهد. و بالاخره اگر هنگام خرد کردن سیر، نمک بکار ببرید هیچ‌گاه به کارد نخواهد چسبید.دریچه‌ی اطمینان!برای جلوگیری از سر رفتن انواع سبزی قبل از پختن، یک خلال دندان لای در قابلمه- یعنی بین در و لبه‌ی ظرف- قرار دهید. این کار باعث خواهد شد که بعداً مقدار کافی بخار از آن خارج شود و از کف کردن و سر رفتن غذا جلوگیری گردد.مبارزه با پیازقدیمی‌ها وقتی پیاز پوست می‌کندند، با سلاح جالبی به جنگ این سبزی سوزان می‌رفتند و روش خاصی بکار می‌بردند تا بوی پیاز، اشک از دیدگانشان جاری نسازد. یک زن کهنسال در این باره می‌گوید:هر وقت می‌خواهید پیاز پوست بکنید دو کبریت آشپزخانه (کبریت‌های بلندی که سر آنها مقدار زیادی گوگرد دارد) بین دندان‌های‌تان قرار دهید، به طوری که نوک گوگردار کبریت به طرف خارج قرار گیرد. گوگرد موجود در کبریت بخار پیاز را جذب کرده و مانع از نفوذ آن به دیدگان خواهد شد.پیاز بدون اشک!مثلی است معروف که می‌گویند هیچ‌چیز در زندگی، بهتر و آسان‌تر از پیاز نمی‌تواند اشک انسان را در آورد! هرگاه از برخی از خانم‌ها، که می‌خواهند پیاز خرد کنند بپرسید: «چکار می‌خواهی بکنی؟» به شوخی پاسخ می‌دهند:هیچی! می‌خواهم گریه کنم!ولی اشک پیاز، نه از سر خوشحالی است و نه از سر مصیبت، بلکه یک اشک بی‌تفاوت است که باعث می‌شود چشمان شما، حالت طبیعی خود را از دست بدهد و میهمانان تصور کنند که خدای ناخواسته، ناراحتی برای شما پیش آمده، و یا از ورود آنان خوشحال نیستید. از سوی دیگر این اشک، تمرکز شما را نیز برای انجام سایر کارها از بین می‌برد. بنابراین برای تخفیف این ضایعه، باید چاره‌ای اندیشید:هنگام خرد کردن پیاز سعی کنید قسمت ریشه‌ی پیاز را آخر از همه ببرید. در این صورت اشک کمتری از چشمانتان جاری خواهد شد. پیاز را قبل از خرد کردن، مدتی درون یخچال یا فریزر بگذارید. البته نه به آن اندازه که یخ بزند!پیاز را هنگام پوست کندن زیر شیر آب سرد بگیرید. هنگام خرد کردن پیاز، گهگاه دستان خود را زیر شیر آب سرد، آب بکشید و دهان خود را محکم ببندید.گل کلمبرای آنکه گل کلم شما سفید و درخشان شود، در حین پختن مقدار کمی شیر به آن اضافه کنید. بوی نامطبوع گل کلم را می‌توانید با انداختن چند تکه مغز گردو از بین ببرید. بوی کلم را نیز به همین ترتیب می‌توان برطرف ساخت.رنگ ثابت!اگر مقداری آبلیمو، یا یک قاشق سرکه درون آبی که گل کلم را در آن می‌جوشانید بریزید، رنگ آن تغییر نخواهد کرد. هیچگاه گل کلم را درون ظروف آلومینیومی نپزید، بلکه سعی کنید برای این کار، از ظروف فولادی (زنگ‌ناپذیر) یا ظروف شیشه‌ای و نظایر آن استفاده نمائید تا گل کلم تغییر رنگ ندهد.از بین بردن بوی کلموقتی هر نوع کلم را درون ظرفی گذاشته و خیال دارید آن را بپزید، قبل از آنکه در ظرف را بگذارید، یک ورقه نان خشک (و در صورتی که از نان بولکی که به نان سفید معروف است استفاده می‌کنید، پوسته‌ی سخت آن را نه خمیرش را) روی کلم قرار دهید، بوی کلم را خواهد گرفت. البته پس از پخته شدن باید تکه‌های نان را برداشت. روش دیگر برای از بین بردن بوی کلم یا گل کلم آن است که هنگام پختن، اندکی آبلیمو به آن بیفزائید.چغندربرای آنکه چغندر به هنگام پخت رنگ قرمز خود را حفظ کند، آن را درسته همراه با 5/2 سانتیمتر از ساقه‌ی آن بپزید. همچنین چند قاشق غذاخوری سرکه به آب آن اضافه کنید. از بی‌رنگ شدن چغندر جلوگیری خواهد شد.جلوگیری از ترکیدن سیب‌زمینیاگر می‌خواهید هنگام پختن سیب‌زمینی، پوست آن ترک نخورد قبل از پختن، قدری کره و یا روغن روی سیب‌زمینی بمالید نه تنها ترک نخواهد خورد، بلکه طعم و مزه‌ی خوبی هم پیدا خواهد کرد. برای جلوگیری از ترکیدن پوست سیب‌زمینی‌هایی که مایلید با پوست زیر آتش و یا درون فر بپزید، کافی است با چنگال از چند نقطه، سیب‌زمینی را سوراخ کنید.لیمو ترشهمیشه باید لیموهایی را انتخاب کرد که پوست آنها صاف‌تر و نازک‌تر و برآمدگی دو سر آنها کوچک‌تر باشد. این قبیل لیموها آبدارتر و طعم و مزه‌ی آن بهتر است.لیموی آبدار!لیمو را پیش از آبگیری مدت 15 دقیقه درون آب داغ بیندازید، آب آن تقریباً دو برابر خواهد شد. یا آنکه پیش از آبگیری، لیمو را چند ثانیه درون فر، یا مایکروویو گرم کنید. یا آنکه لیمو را روی دست خود گذاشته و با دست دیگر، در حالی که روی آن فشار وارد می‌سازید بغلتانید. اگر فقط به چند قطره آبلیمو نیاز دارید، یک سر لیمو را با چنگال سوراخ کنید و با فشردن آن، هر مقدار که لازم است آبلیمو خارج سازید. سپس باقیمانده‌ی لیمو را در یخچال بگذارید تا تازه بماند. در مورد لیمو شیرین نیز باید دقت کنید که پوست آن نازک و شفاف باشد و به اصطلاح میوه‌فروش‌ها مانند چراغ بدرخشد!آناناسهیچ‌گاه آناناس تازه رادرون ژله‌ای که به عنوان دسر تهیه می‌کنید نیندازید. زیرا آناناس تازه شامل آنزیمی است که مانع از بسته‌شدن ژله می‌گردد. برای ژله، از کمپوت آناناس استفاده کنید و یا آن‌که آناناس تازه را مدت اندکی- در حدود 5 دقیقه- بجوشانید و نیم‌پخت کنید تا آنزیم آن از بین برود. وقتی آناناس کاملا نرسیده است قسمت سر و پوست آن را جدا کنید. ورقه ورقه ببرید و در ظرفی بریزید. رویش را با آب بپوشانید و شکر اضافه کنید تا خوشمزه شود. چند دقیقه بجوشانید، سرد کنید و سپس درون یخچال بگذارید. ترد و تازه و خوشمزه خواهد شد.کشمشهنگام خرد کردن کشمش، اگر یک لایه‌ی نازک کره به دو طرف چاقو بمالید، کارتان بسیار آسان خواهد شد. اگر می‌خواهید کشمش را با وسایل برقی خرد کنید، اندکی قبل از این کار، کشمش‌ها را در آب سرد خیس کنید. کشمش‌ها به تیغه‌ی فولادین دستگاه نخواهد چسبید.گردوی سالماگر می‌خواهید مغز گردو را درسته از داخل پوست آن خارج سازید، گردو را یک شب درون آب نمک خیس کنید. سپس به آرامی پوست آن را بشکنید و مغز گردو را بیرون آورید.میوه‌های خشکهنگام جوشاندن میوه‌های خشک، قدری نمک به آن اضافه کنید. بسیار خوشمزه‌تر خواهد شد. برای آنکه پسته، بادام، بیسکویت و... تردتر شوند، قبل از مصرف، مدت چند دقیقه آنها را در فر قرار دهید.

به پیج اینستاگرامی «کم خبر» بپیوندیدinstagram.com/akharinkhabar

همچنین ببینید

عراقچی در مقر سازمان ملل حاضر شد

عراقچی در مقر سازمان ملل حاضر شد

ایرنا : وزیر خارجه ایران برای انجام برخی دیدارهای دوجانبه در مقر سازمان ملل حضور یافت.