شور و شیرین/ همانطور که میدانید در شمارهی54نشریه، در صفحهی کلاس شیرینیپزی به آموزش و چگونگی تهیهی خمیر هزارلا پرداختیم. میتوانیم از این خمیر برای تهیهی خوراکهای مختلف و شیرینیهائی همچون زبان، پاپیون، ناپلئون، ول اوان و شیرینی قیفی که نام اصلی آن- Cream horns است استفاده کنیم.چنانچه با دقت به مطالعهی مطالب بخش شیرینیپزی پرداختهاید و با تمرین و ممارست میتوانید خمیر هزارلای خوب و با کیفیتی تهیه کنید، ساختن شیرینیهای برگرفته از این خمیر بسیار سهل و آسان خواهد بود. یکی از نکتههای مهم و کلیدی در تهیه و اجرای دقیق و قابل قبول در فراهم کردن خمیر هزارلا این است که کرهی مصرفی در لایههای خمیر قرار بگیرد و به هیچوجه از آن بیرون نزند! از دیگر نکات قابل توجه سرد بودن خمیر است که میباید نسبت به آن دقت لازم را داشته باشید زیرا چنانچه خمیر گرم شود دیگر لایهلایه نمیشود و کیفیت خود را از دست میدهد.برای بریدن این خمیر حتماً از چاقوی تیر استفاده کنید چون در غیر این صورت لایههای خمیر تحت فشار قرار میگیرند و خمیر ورقه نمیشود! اگرچه مالیدن تخممرغ بر روی خمیر به زیباتر شدن رنگ آن به هنگام پخت کمک زیادی میکند، ولی توجه داشته باشید که اگر تخممرغ از کنارههای خمیر روان شود موجب چسبندگی لایههای خمیر خواهد شد و از ورقه شدن خمیر جلوگیری خواهد کرد. با رعایت نکات پیشنهادشده و دقت در انجام آن میتوانید از نتیجهی کارتان راضی و خشنود شوید و شیرینی مورد علاقهی خود را با بهره گرفتن از مواد مرغوب و در نهایت نظافت و پاکیزگی، در منزل تهیه کنید و اوقات فراغت خود را در این روزهای بلند و گرم تابستان با سودمندی بگذرانید.چی لازم دارم و چطور بپزم:ابتدا قالبهای مخصوص را قدری چرب کنید ولی از چرب بودن زیاد قالب جداً خودداری نمائید زیرا موجب ریختن خمیر از روی قالب خواهد شد!همچنین برای چرب کردن سینی از مقدار بسیار کمی روغن استفاده کنید و بعد چربی آن را با دستمال کاغذی بگیرید. سپس خمیر هزارلا را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز کنید و نوارهائی به عرض 2 و طول 25 سانتیمتر از آن ببرید. آنگاه روی خمیرها قدری تخممرغ همزده بمالید و بعد هر نوار را دور قیف مخصوص بپیچید. دقت نمائید که قسمت تخممرغ مالیده روی قیف قرار گیرد و بعد آنها را روی سینی بچینید و 5 دقیقه در فر گرم شده با دمای250درجهی سانتیگراد قرار دهید. سپس دمای فر را به 180 درجهی سانتیگراد کاهش دهید و 10 دقیقهی دیگر آن را بپزید. در این هنگام خمیر میباید کاملاً ورقه ورقه و طلائی رنگ شده باشد.اکنون نانهای قیفی را روی پنجرهی سیمی بچینید و بگذارید کاملاً خنک شوند. حالا میتوانید داخل آنها را با انواع کرم، خامهی فرم گرفته و انواع سالاد پر کنید و از خوردنش در کنار افراد خانواده لذت ببرید. گفتنی است این نان را میتوانید فریز کنید و در زمان لازم و چند ساعت قبل از مصرف از فریزر درآورید و بگذارید به دمای محیط برسد و بعد آنها را پر کنید. در پایان با آرزوی موفقیت و شادکامی برای یکایک شما خوانندگان گرامی، همچنان با ما باشید.
به پیج اینستاگرامی «کم خبر» بپیوندیدinstagram.com/akharinkhabar